Orions julsaga

Snögubbens hatt har blivit stulen. Snögubben misstänker att tomtenissarna har tagit den. Nissarna är glada, för nu ska jultomten äntligen få en ny, fin hatt istället för den vanliga klassiska luvan.Synd bara att jultomten önskar sig nya vantar.

Tomten har farit för att hälsa på sin bror. På vägen stöter han på Snögubben som är ledsen.Tomten frågar Snögubben vad som har hänt och Snögubben berättar. Nu när tomten är ledig från tomteverkstan, passar nissarna på att göra hyss. Istället för att bygga leksaker, bygger de monster och lägger i barnens julklappar.

Jultomten och och Snögubben kommer fram till tomtens bror, julbocken. Julbocken är en riktig buse. När jultomten öppnar dörren är julbocken inte där. Han är i tomteverkstan. Det är han som har sagt till nissarna att sno hatten och göra monster.

Grinchen har länge planerat att förstöra julen. Han smyger in i tomteverkstan och tar alla klapparna som nissarna gjort. Han tar med dem hem och förstör klapparna med en motorsåg. Det Grinchen inte visste var att det i klapparna låg hemska monster.

Nissarna upptäcker att klapparna är borta och börjar genast tillverka nya. Eftersom julbocken redan hade återvänt hem,så började nissarna att tillverka vanliga leksaker igen.

Jultomten och Snögubben möttes av ett tomt hus så de bestämde sig för att åka tillbaka till tomteverkstan. Där hittade Tomten Snögubbens hatt och ger tillbaka den. Därefter åker tomten och delar ut alla klapparna. På morgonen öppnar barnen sina julklappar och däri ligger fina och roliga leksaker.

Thomas Zetterman

Sorry, the comment form is closed at this time.